Om mig

Mitt namn är Andreas och jag bor med min fru Jenny, våra barn Emilia och Vilhelm, vår hund Garbo och våra två katter, Smilla och Tova i Florhult. Florhult ligger ungefär en mil väster om Nybro.

ändreas

Löpning har varit mitt stora intresse sen många år tillbaka. Min löparkarriär startade 1996 vid ett middagsbord i metropolen Nybro, dit jag hade bjudit min kusin Eva, hennes man Gunnar och deras barn Andreas och Niklas. Gunnar och jag började prata träning och kom ganska snabbt in på löpning. Efter en stund sa Gunnar till mig att det fanns ett lopp vid namn Göteborgsvarvet som går av stapeln i mitten av maj varje år. Jag satt och tänkte en liten stund, sen vände jag mig mot Gunnar igen och sa: Bra, då anmäler vi oss dit! Sen dess har jag sprungit Göteborgsvarvet varje år.

starten_goteborg_2006

Samma år som jag började springa Göteborgsvarvet började jag också anmäla mig och springa andra lopp. Det ena var Victorialoppet som alltid arrangeras den 15 juli varje år. Det andra var St Eriksloppet (numera Stockholm Halvmarathon)som brukar gå av stapeln första lördagen i september. Åren gick och jag började tänka på att springa marathon. Jag började söka på nätet om Stockholm marathon och fastnade för tanken att springa just detta lopp. Sagt och gjort så anmälde jag mig till Stockholm marathon 2004, därefter kom tanken på träning inför maraton upp i mitt huvud. Till min lycka fann jag en länk på Sthlm marathons hemsida där Anders Szalkai har gjort träningsprogram till både maraton, halvmaraton m.m

stockholm_marathon_2005

Mitt andra stora intresse är innebandy, vilket jag har spelat sen jag var åtta år. På min meritlista står bland annat seger i Kalmarkorpen samt seger i Nybrokorpen. Klubben jag började min karriär i heter Göttorps IF och är välkänd i Nybrotrakten :-). Göttorp är en liten by som ligger ca 7 km väster om Nybro. Den lokal som vi  barn utifrån byarna samlades i var Göttorps bygdegård som var sexkantig till utformningen, vilket skapade vissa svårigheter i spelet ibland. Men man lärde sig med tiden, och kanske var det dom omständigheterna som gjorde att vi kammade hem korpsegrarna…

Ett annat stort intresse jag har är ishockey. Jag utövar inte ishockey själv, men jag är ett stort fan till Nybro Vikings IF som nu spelar i division 1F, efter ett par år i allsvenskan.

alg

Jag har även intressen utanför sportens område. Ett av dessa intressen är jakt,  och då är det först och främst älg och rådjur som jagas. Min tanke är att även börja jaga fågel i framtiden. Det är ju nämligen så att jag och min fru är stolta ägare till en flat coated retriever som heter Garbo. Jag tycker det vore synd att inte använda henne till det hon tycker är roligt, d.v.s fågeljakt. Min jägarexamen tog jag 1990, innan dess så var jag med de äldre i jaktlaget både som drevkarl och stod med skytten på pass. Jakten bedrivs i skogarna runt Florhult och Ärngisslahyltan.

Meny

Huvudsponsorer Florhultsloppet

adv_pms

Sponsorer Florhultsloppet

boto_org

axipto

Bröderna Karlssons Fastigheter

Agebo Byggservice

 

Senaste inläggen

Löpning

1 dagar kvar till Florhultsloppet 2024

15 dagar kvar till Malkarsfemman/Halvmaraton

31 dagar kvar till Victorialoppet

40 dagar kvar till Atea Kalmarmilen

70 dagar kvar till Hagbloms Nattloppet

83 dagar kvar till Blodomloppet